UPM ja OpusLex-asianajotoimistot

 

UPM ja OpusLex-asianajotoimistot yhteistyöhön metsätilojen sukupolvenvaihdoksissa

 

(UPM, Helsinki, 4.3.2020 klo 10.00 EET) – UPM Metsä ja OpusLex-asianajotoimistojen verkosto ovat tehneet yhteistyösopimuksen, joka tarjoaa metsänomistajille asiantuntijapalveluita metsätilan sukupolvenvaihdoksiin aiempaa enemmän ja lähempänä metsänomistajia.

Metsätilan sukupolvenvaihdos on omistajavaihdoksen erikoistapaus, sillä ratkottavana on useita asioita kuten perintö- ja vero-oikeudellisia näkökulmia sekä monia taloudellisia kysymyksiä. On tärkeää, että valitut ratkaisut ovat juridisesti kestäviä ja perheen jäsenten kannalta toimivia. Metsän tuotto pohjautuu puun kasvuun, ja metsävaratietojen avulla voidaan arvioida paitsi metsän arvoa, myös sen tulevaa tuottoa. Nämä auttavat hallitsemaan omistajavaihdosta ja kestävää metsän käyttöä.

”Metsät ovat vain lainassa kullakin sukupolvella vuorollaan, ja haluamme tarjota metsänomistajien käyttöön lisää asiantuntijoita metsätilojen sukupolvenvaihdoksiin. Järjestämme metsänomistajalle yhteyden yhteistyökumppanimme asianajajaan, jonka kanssa on aluksi hyvä kartoittaa metsätilan sukupolvenvaihdokseen liittyviä tavoitteita sekä toimintavaihtoehtoja. Sen jälkeen metsänomistaja voi halutessaan sopia omistusjärjestelyn toteutuksesta. UPM tarjoaa järjestelyn avuksi metsän arviot”, sanoo UPM Metsän lakipalvelupäällikkö Heikki Kalvila.

Yksityiset henkilöt omistavat 350 000 metsätilakokonaisuutta. Niiden keskikoko on 30 hehtaaria, ja niitä omistaa 620 000 perhemetsänomistajaa. Vuosittain noin 15 000 metsätilakokonaisuutta vaihtaa omistajaa perhepiirissä.

 

”Olen tehnyt metsänomistajien kanssa töitä yli 20 vuotta. Metsään liittyy usein paljon tunnetta, ja metsä on omistajalleen enemmän kuin pelkkä varallisuuserä. Sukupolvenvaihdoksen kanssa saatetaankin vitkastella inhimillisistä syistä. Joskus pelätään kustannuksia eikä edes rohjeta kysyä, mitä palvelu maksaisi. Asiakas voi turvallisin mielin ottaa yhteyttä OpusLex-verkoston asianajajaan, sillä ensitapaaminen ei velvoita mihinkään. Tilanteessa annetaan asiakkaalle kustannusarvio mahdollisista toimenpiteistä”, kertoo asianajaja Hanna Räihä-Mäntyharju.


Lisätietoja antaa:

Heikki Kalvila, lakipalvelupäällikkö, UPM Metsä, puh. 0400 553 079
Hanna Räihä-Mäntyharju, asianajaja, varatuomari, Asianajotoimisto Tempo Oy, puh. 050 599 3503

 

UPM, Mediasuhteet

ma-pe klo 9-16
puh. 040 588 3284
media@upm.com

 

UPM Metsä

UPM Metsä hankkii puuraaka-aineen UPM:n tuotantolaitoksille Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa. Suuri osa puusta hankitaan suomalaisilta yksityismetsänomistajilta. Puukaupan lisäksi tarjoamme metsänomistajille laajan valikoiman metsäomaisuuden hoitoon ja metsän omistamiseen liittyviä palveluja. Haluamme ylläpitää metsien hyvinvointia ja auttaa asiakkaitamme tekemään oikeat ratkaisut metsänhoidossa ja metsänuudistamisessa. www.upmmetsa.fi

Asianajotoimisto Skogster OY
Portaanpää & Juusela

Raatihuoneenkatu 8 (3 krs.)
13100 HÄMEENLINNA

puh. 03 626 210
faksi 03 626 2111

toimisto@asianajoskogster.fi

 

Asianajotoimisto Skogster © 2020